Actueel

Beknopter dan anders maar overzichtelijk en cijfermatig geven we u inzicht in een aantal belangrijke aspecten van de spoedzorg in 2019. Daarnaast vindt  u er ook belangrijke cijfers op het gebied van chronische zorg | netwerkzorg, praktijkondersteuning GGZ en onze moederorganisatie CIHN. Neem gerust een kijkje:

Blijf uw huisarts raadplegen bij klachten waar u zich zorgen over maakt; bel naar uw huisarts!
Bel direct als u spoedklachten heeft, zoals:

  • pijn op de borst
  • uitvalsverschijnselen
  • erge benauwdheid
  • erge pijnklachten

Na 17.00u belt u met spoedklachten naar de huisartsenpost: 0900-8880.

Heeft u andere gezondheidsklachten, zoals:

Door de coronacrisis is het op onze huisartsenposten drukker dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. 8 miljoen Nederlanders hebben hun huisarts al toestemming gegeven om hun gegevens te delen met de huisartsenpost. Heeft u nog geen keuze gemaakt? Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken.

Door toegenomen drukte aan de telefoon kan het voorkomen dat al onze lijnen bezet zijn. U hoort dan een bericht van de provider dat de huisartsenpost niet bereikbaar is. In dat geval verzoeken wij u vriendelijk wat later terug te bellen. Is er sprake van een levensbedreigende situatie, bel dan 112. 

Met ingang van zondag 15 maart is de huisartsenzorg voor alle patiënten in verzorgingsgebied Nijmegen-Boxmeer anders georganiseerd. Patiënten met luchtwegklachten en patiënten zonder luchtwegklachten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Concreet betekent dit voor patiënten dat zij mogelijk op een andere plek en/of door een andere huisarts gezien worden als dat nodig is.

CORONAVIRUS INFORMATIE

  • Ook in coronatijd naar uw huisarts voor andere klachten is belangrijk en kan veilig. Bekijk dit filmpje over veilige zorg.
  • Er is een tijdelijke maatregel over het inzien van uw medische gegevens (met uw toestemming), lees hier meer daarover.
  • Iedereen met milde klachten die misschien wijzen op het coronavirus (zoals verkoudheid, hoesten of verhoging), kan via telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. 
  • Bent u niet ziek maar heeft u vragen over corona? Bel 0800-1351 of kijk op Thuisarts.nl. 
  • Heeft u klachten? Bel (!) in ieder geval uw huisarts of huisartsen-spoedpost als u: koorts (38 graden Celsius) heeft met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en/of oudere patiënt bent en/of een afweerstoornis heeft én een koortsig gevoel heeft.  

Tijdens de derde aflevering van het nieuwe seizoen van het BNNVARA tv-programma Nachtdieren ontmoet Ryanne van Dorst een van onze huisartsen en chauffeurs tijdens hun gezamenlijke nachtdienst op de huisartsen-spoedpost in Nijmegen. Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Nachtdieren.

Zorg door de huisartsen en triagisten op de huisartsen-spoedpost valt binnen de basisverzekering. Als u verzekerd bent,wordt deze zorg dus vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten gaan ook niet van uw eigen risico af. De zorg is echter niet gratis en per januari gelden daarvoor nieuwe tarieven.